Hayatımızın vazgeçilmez yiyecekleri arasında olan bakliyatların faydaları saymakla bitmiyor. Birçok ülkede beslenme uzmanlarının da önerdiği bakliyatlar sağlığımız açısından tüketmemiz gereken besinler arasındadır. Türk mutfağında fazlaca tüketilen bakliyatların bazılarının faydalarına kısaca göz atalım…


Yeşil ve kırmızı mercimek: protein ve lif açısından zengin bir baklagildir. İçerisinde kalsiyum,sodyum, fosfor, magnezyum ve mineraller bulunur. Kansızlığa karşı sizi korur.


Bulgur: B12 hariç diğer B vitaminlerini içerisinde barındırır. Sindirim sistemimiz açısından bulgur en önemli yiyecekler arasındadır. Kana yavaş karıştığı ve uzun süre tokluk hissi verdiği için kilo vermek isteyenler için tüketilmesi gereken besinler arasındadır.

Nohut: protein açısından zengin olan besinler arasındadır. Kalsiyum, magnezyum çinko gibi kemiklerimizi güçlendirici vitaminler bulunur. Uzmanların görüşlerine göre kansere karşı koruyucudur ve haftada iki kere tüketilmelidir.

Fasülye: protein, potasyum ve magnezyumu içerisinde barındıran fasülye beyin sağlığına iyi gelen yiyecekler arasındadır. İçerisinde bulunan proteinin kırmızı etten bir farkı yoktur. Vejeteryan tüketimi için de oldukça sağlıklı bir besindir.

Akbal marketlerde, Akbal Gıda’nın kendi üretimi olan Akbal bakliyatları alıp harika lezzetli ve faydalı yemekler yapabilirsiniz.