Güllaç ramazan denilince akla ilk gelen tatlılardan biridir. Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan güllacın ramazan ayında tercih edilmesinin sebeplerinden biri de hem lezzetli hem de hafif bir tatlı olmasıdır. Güllaç yaprağı, içerisinde nişasta ve suyla olan bir karışımdır. Katkı maddesi içermez.

Bol ılık sütle ıslatılmış güllaç yapraklarının içine koyulan farklı malzemelerle arzuya göre çeşitlendirilebilir. Frambuazlısından, çileklisine, çikolatalısından, bol cevizlisine, sakızlı muhallebilisine kadar uzanan birçok çeşidi yapılmaktadır. Sizlerde evlerinizde rahatlıkla güllaç yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Akbal Marketlerden güllaç yaprağı ve süt satın almak …

Güllacı büyük tepside yapabileceğiniz gibi porsiyonluk küçük kaselerde de yaparak şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Güllaç için gerekli malzemeler; ( Orta boy borcam için )

7-8 adet güllaç yaprağı

1 lt süt

1.5 su bardağı şeker

İsteğe göre çekilmiş ceviz veya çilek frambuaz…

Sütü ve şekeri tencereye alıp, şekerin erimesini bekliyoruz. Daha sonra sütün ılık hale gelmesi için soğumaya bırakıyoruz. Eğer sütümüz sıcakken güllaç yapraklarını ıslatma işlemine başlarsak güllacımız hamur kıvamında olur.

Eğer çikolatalı güllaç yapmak isterseniz; sütün içerisine şekeriyle birlikte bir paket (80 gr) bitter veya sütlü çikolata ekleyin, çikolatalar ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Ilıyan sütümüzü güllaç yapraklarının üzerine, her yeri ıslanacak şekilde döküyoruz. Ara kata dilediğiniz ceviz, fındık veya çilek ekleyebilirsiniz ve gene bu şekilde üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)